Varukorgen

  • Du har inga produkter i varukorgen.

GDPR – Integritetspolicy

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter.
Läs mer här: Datainspektionen

Renoverahuset.se (Dere Fönster & Portar AB 556891-8055) med adress Bangårdsgatan 23, 553 03 Jönköpingg, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev, tävlingar eller liknande. Renoverahuset.se lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i punkterna nedan.

Vad menas med personuppgifter?
Med personuppgifter menas information som kan knytas till en enskild levande person. T.ex kan bilder och ljudupptagningar som behandlas i dator vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (t.ex. IP-nummer) är personuppgifter ifall de kan kopplas till fysiska personer.

Hur hanterar vi personnummer?
Vi kommer bara att behandla ditt personnummer när det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet, nödvändigt för säker identifiering eller om det finns något annat beaktansvärt skäl. Vi minimerar alltid användandet av ditt personnummer i så stor utsträckning som möjligt genom att, i de fall det är tillräckligt, istället använda ditt födelsenummer.

Vilka uppgifter samlar vi in?
För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter; För- och efternamn, adress, telefonnummer, email samt köphistorik. Om kunden väljer att betala mot faktura lagras även personnummer. Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.

Beställning av varor
När du beställer från Renoverahuset.se sparar vi för- och efternamn, adress, email, telefonnummer samt köphistorik. Dessa uppgifter behöver vi spara i 7 år enligt bokföringslagen.Dessa uppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet.
Uppgifterna används för reklamations- och garantiärenden, leveransinformation, samt hantering av betalning.
Vid köp anger du samtycke om att dina uppgifter kan komma att användas i framtida epostmarknadsföring. Vill du inte vara med på epost-listan, kan du enkelt avanmäla dig på senaste mailet.

Kontakt med kundtjänst via mail eller livechat
För att kunna hantera kundtjänst-ärenden behöver vi spara ditt förnamn, efternamn samt mailadress. Dessa uppgifter sparas så länge som ärendet är aktuellt.
Genom vår live-chat som tillhandahålls av Livechat Inc kan du vara anonym. Däremot kan du bli tillfrågad efter emailadress om det behövs skapas en ticket på ärendet. När du använder livechatten lagras IP-nummer för att kunna spåra om du är ny besökare, återkommande besökare, samt vilka sidor du besöker. Vill du bli borttagen från registret, får du kontakta oss på mail:  info@renoverahuset.se.
När du mailar till oss, så lagras din email i vårt mail-system så länge som kundtjänst-ärendet pågår.

Nyhetsbrev
Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så delas för- och efternamn samt email med vår tjänsteleverantör. Vi sparar/delar för- och efternamn för att kunna göra utskicken mer personliga. Din information delas för att vi ska kunna använda tjänsten och på så sätt hålla dig uppdaterad med erbjudanden/information. I dagsläget använder vi Mailchimp för utskick.
När du slutför din beställning lämnar du samtycke till att vara med i eventuella nyhetsbrev som kan ske efter lagd beställning. Vill du inte vara med avanmäler du dig från epostlistan i senaste utskickat mail.

Kundomdömen
Vi använder Prisjakt och Pricerunner för att samla in kundomdömen. För att säkerställa att endast verifierade kunder lämnar omdömen så delas för- och efternamn, orderID samt epost.

Tävlingar
Vid kampanjer och tävlingar samlar vi in uppgifter som för- och efternamn, ålder, och epost, samt adressuppgifter till vinnaren för att kunna skicka ut pris. Dina personuppgifter kan komma att användas i epostmarknadsföring, vilket du samtycker till när du skickar in din anmälan.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?
I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner.
Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav samt begränsningar och krav avseende internationell överföring av personuppgifter.

Klarna Checkout
När du genomför ett köp delas information med Klarna. Det som sparas är för- och efternamn, adress, email, telefonnummer samt köphistorik. Väljer du att betala mot faktura så lagras även ditt personnummer. Informationen sparas/delas för att kunna genomföra köpet men också för att skydda dig mot bedrägeri. 

Fraktbolag
För att kunna leverera din beställningar måste vi dela viss information med fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans. Email och/eller mobilnummer för avisering. I dagsläget använder vi PostNord, Schenker och DHL för leverans.

Leverantörer
För att kunna erbjuda snabbare och effektivare leveranser till dig som kund så kommer vissa produkter skickas direkt från leverantör till dig. För att kunna leverera måste vi dela dina kontaktuppgifter med leverantören såsom för- och efternamn samt adress för leverans.

Marknadsföring & IT-tjänster
Ibland måste vi dela våra system med företag som hanterar nödvändigt drift, teknisk support eller annat underhåll av våra IT-lösningar. Även när det kommer till kontakt med mediabyråer, reklambyråer, sociala medier mfl, så kan informationen komma att delas, så de kan utföra sina tjänster.

Dina rättigheter
– Du har när som helst rätt att få reda på varifrån information om dig har kommit om du inte registrerat den själv.
– Du kan begära ett utdrag för hela ditt konto hos oss genom att kontakta oss på info@renoverahuset.se.
– Du har rätten att när som helst bli raderad från våra system, dock med viss begränsningar pga av bokföringslagen.
– Du kan begära att dina personuppgifter rättas ifall uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

Cookies
Renoverahuset.se använder cookies, som är en liten textfil som sparas på din dator. Cookies används för att anpassa webbplatsen efter besökaren, att hålla reda på vilka varor som har lagts i varukorgen, och för att du skall synas i statistiken.

Vissa cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera ordentligt. Den här typen av cookies håller reda på dina inställningar och gör din shoppingupplevelse bekvämare genom att till exempel känna igen din enhet samt komma ihåg dina preferenser och inställningar.

Cookies används också för att samla in sådan information som exempelvis varaktigheten av ett besök, besökta sidor, om en transaktion genomfördes eller demografisk information som till exempel ursprung, kön och ålder. Den här informationen används för analytiska ändamål och gör det möjligt för oss att skapa den bästa shoppingupplevelsen för dig. De cookies vi använder samlar inte in någon information som kan användas för att spåra eller identifiera individer.

Statistikverktyget Google analytics placerar en cookie på din dator som samlar in information om hur du surfar runt på vår webbplats. Vi använder informationen för att se vilket innehåll som är populärt samt att förbättra webbplatsen. Statistikverktygets cookie innehåller ingen information om vem du är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.

Om du vill veta mer kan du läsa Google Sekretess-policy som beskriver hur din information används hos Google: www.google.com/policies/privacy/partners/

Du måste aktivera cookies för att kunna handla i vår webbshop.
Du kan blockera alla cookies på din dator men du kan då inte handla på Renoverahuset.se.
Behöver du hjälp med att aktivera din webbläsares stöd för cookies kan du kontakta oss via e-post: info@renoverahuset.se

Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Om du inte vill tillåta cookies så kan du neka detta. Om du nekar lagring av cookies kan du istället göra din beställning via e-post till order@renoverahuset.se.

 



 

 

ENQUIRY CART

[ENQUIRY_CART]
Ingen produkt har blivit tillagd i önskelistan